CLICK MED ANSVAR

Børn og unge ved typisk mere end de voksne om de seneste apps og funktioner på de sociale medier. De skifter hjemmevant imellem Snapchat og Instagram, og bruger mobiltelefonen både til at chatte med vennerne og surfe på nettet samtidig. Men selv om den digitale verden er en helt integreret del af hverdagen, er der alligevel sider ved den, der gør, at den ikke er så nem at navigere i. Særlig når det kommer til konflikter og mobning føler mange børn og unge sig magtesløse.

“HVILKE SPØRGSMÅL SKAL FORÆLDRE STILLE DERES BØRN?”

Forældrene er typisk interesserede i, hvad børnene laver i løbet af dagen, og spørger ind til skole, fodbold, lektier osv. De taler om udflugter og madpakker, og vil gerne høre om, hvad deres børn har lavet i gymnastiktimen. De glemmer dog ofte den side af børnenes liv, som fylder meget for dem – nemlig den digitale verden. I takt med at den digitale verden bliver mere og mere integreret i vores hverdag, bør spørgsmålet: “Hvordan har du haft det i skolen i dag?” suppleres naturligt med: “Hvordan har du haft det på internettet i dag?”

“HVILKEN ROLLE SPILLER VI?”

Vi vil gerne invitere jer til en workshop, hvor der vil være fokus på ovenstående udfordringer. Der vil blive belyst de trusler, der findes ved at færdes på internettet, samt vises eksempler på de faldgrupper der er. Endvidere vil der gives gode råd til hvordan, I som forældre, kan være med til at gøre jeres børns færden på internettet mere sikker, således at de kan ‘klikke med ansvar’ for dem selv og ikke mindst deres omgivelser.

< Tilbage